Fem värdefulla tips om sökordsoptimering

Vad krävs för att lyckas med SEO?

För att du ska lyckas så bra som möjligt med SEO-arbetet har vi på smartseo.se samlat värdefulla tips för sökordsoptimering som du kan använda dig av. Lycka till!

Har du en...

Ett: Optimera din hemsida för SEO


Val av domännamn

Redan när du ska välja ditt namn på hemsidan kan du dra nytta av sökmotoroptimering. Ett bra namn ökar chanserna till en bättre placering. Blir namnet bättre i singular, plural, bestämd eller obestämd form? Använd gärna ett av dina sökord i namnet.

Strukturen

En bra struktur och mall kräver relevanta rubriker på varje sida och undersida. Se över vilka titlar som passar bäst in på just den undersidan. Se till att ha minst ett av nyckelorden för respektive sida i sidtiteln.

Mobilanpassad hemsida

En responsiv hemsida rankar högre på Google. Se till att anpassa designen för användarens olika enheter: mobil, surfplatta, dator.

Två: Innehållet


Uppdatera sidan

En sida med nytt innehåll kommer ranka högre än en sida med ”gammalt” innehåll. Google gillar förändringar. Låt inte din sida stå still för länge.

Arbeta med texterna

Arbeta med texterna. Vissa texter passar sig bättre att vara korta och simpla, medan andra gör sig bättre som beskrivande. Kom ihåg att ju mer beskrivande du är i texten, desto fler sökord kan du få med och på så sätt rikta texten mer för användaren och Google.

Tre: Bloggar och nyhetsflöden


Blogg

Hemsidan kan även användas som en blogg. Bloggar rankar generellt högre än hemsidor, speciellt om du använder nyckelord i blogginläggen. I inläggen kan du länka till sidor på hemsidan och på så sätt öka relevanta internlänkar för att stärka din hemsida.

Fyra: Uppdatering


Bilder

Namnge bilder efter relevanta namn, gärna med sökord i, innan du laddar upp dem på bloggen eller hemsidan. Det kommer att göra stor skillnad om du är noggrann med detta!

Länkar

Det är viktigt att bygga upp bra internlänkar. Det gör du genom att länka från en sida till en annan. Observera att inte skriva ”Lär mer om SEO här” och länka ordet här – länka istället ”Läs mer om SEO här” eftersom ordet SEO är ett relevant sökord. Detsamma gäller vid externa länkar till hemsidan.

Fem: Marknadsföring av hemsidan


Sociala medier och sökmotoroptimering

Länkar till hemsidan gör att den rankar högre. Länka från företagets andra sociala medier till hemsidan och dess undersidor för att skapa trafik. Lägg även till delningsknappar för att besökare ska kunna dela innehållet i sina sociala medier.